Shiatsu gaat over terugkomen bij de natuur. Naar een staat van zijn, waar je lichaam en geest zich kunnen overgeven aan een natuurlijk ritme. Elke stagnatie, mentaal of fysiek, kan worden gezien als weerstand tegen de stroom. De aanraking van Shiatsu herinnert het lichaam om weer in balans te komen, weerstand los te laten en de vrije stroom van de natuur in jezelf weer toe te staan.

Wanneer je deze moeiteloze verbinding weer kunt voelen, hoef je mentaal en fysiek niet meer te worstelen om te zijn, maar je bént simpelweg. Vanuit die hervonden plek in jezelf kun je aanwezig blijven bij alle stromen van het leven.

Shiatsu laat me zien hoe we kunnen leren om de verschillende energieën in de natuur buiten onszelf en in onszelf te herkennen. We kunnen leren hoe we onszelf opnieuw in balans brengen door de natuur te begrijpen. Wat we om ons heen zien, zien we van binnen. Ons lichaam is als een klein universum. Elk seizoen in de natuur brengt een andere sfeer met zich mee en heeft een ander effect op ons. Op dezelfde manier hebben we verschillende vibraties in onszelf. We kunnen deze verschillende energieën voelen door de meridianen, die door het lichaam lopen. Door deze meridianen te voelen, kunnen we leren hoe de manier waarop we geboren zijn, hoe we leven, eten, werken of bewegen onze innerlijke seizoenen beïnvloeden. We leren herkennen wat in ons leven zorgt voor een natuurlijke flow en wat juist stagnatie veroorzaakt.

In de manier waarop ik werk en aanraak, combineer ik mijn intuïtie en mijn kennis. Ik heb de 4-jarige opleiding tot Iokai Shiatsu Therapeut gevolgd, gecombineerd met een 2-jarig programma van Westers Medische Basiskennis. Ik ben opgegroeid in deze westerse samenleving en hier aan de universiteit opgeleid. Door deze achtergrond ken ik zowel de westerse perspectieven, als oosterse op het leven. Met het werk dat ik doe, is het mijn visie om een brug te openen tussen de meer oosterse holistische visie op het leven en de westerse maatschappij. Vanuit deze visie richtte ik rondom mijn Shiatsu Praktijk, De Meditatietuin op in 2018. Een stadsretraite centrum voor holistische gezondheidszorg, persoonlijke en maatschappelijk groei. 

Sinds mijn tienerjaren ben ik al gefascineerd door oosterse filosofie en de werking van het menselijk lichaam. Het begon met het beoefenen en onderwijzen van oosterse vechtkunst waarbij ik het lichaam leerde kennen als een expressie van kunst en toegangspoort tot verbinding met de kern van het leven. Later verdiepte ik mijn beoefening met verschillende stijlen van yoga en meditatie.

Uit mijn eigen levenservaring en het werken met veel verschillende cliënten, weet ik goed hoe het is om weerstand in het leven tegen te komen, hoe het is om om te gaan met ziekte en jezelf op diepere lagen te leren kennen. Deze ervaringen zijn allemaal geïntegreerd in de manier waarop ik werk als Shiatsu-therapeut.

Shiatsu gaat voor mij om een ruimte openen waarin je vanuit het hoofd, weer kunt zakken naar het hart en zo naar je midden, de kern. Vanuit een stabiel centrum, geworteld in hara, kunnen we leven vanuit een open hart en met een heldere en kalme geest, alles van het leven verwelkomen zoals het simpelweg is.