Shiatsu gaat over terugkomen bij de natuur. Naar een staat van zijn, waar je lichaam en geest zich kunnen  overgeven aan een natuurlijke ritme. Elke stagnatie, mentaal of fysiek, kan worden gezien als weerstand tegen de natuurlijke stroom. De aanraking van Shiatsu herinnert het lichaam om weer in balans te komen weerstand los te laten en de vrije stroom van de natuur in jezelf weer toe te staan.

Wanneer je deze moeiteloze verbinding weer kunt voelen, hoef je mentaal en fysiek niet meer te worstelen om te zijn, maar je bent simpelweg. Vanuit die hervonden plek in jezelf kun je aanwezig blijven bij alle stromen van het leven.

Shiatsu laat me zien hoe we kunnen leren om de verschillende energieën in de natuur buiten onszelf en in onszelf te herkennen. We kunnen leren hoe we onszelf opnieuw in balans brengen door de natuur te begrijpen. Wat we om ons heen zien, kunnen we van binnen zien. Het is als een klein universum. Elk seizoen heeft een andere sfeer, een ander effect op de natuur, op ons. Op dezelfde manier hebben we verschillende vibraties in onszelf. We kunnen deze verschillende energieën voelen door de meridianen, die door het lichaam lopen. Door deze meridianen te voelen, kunnen we leren hoe de manier waarop we geboren worden, leven, eten, werken of bewegen onze innerlijke seizoenen beïnvloeden. We leren herkennen wat in ons leven zorgt voor een natuurlijke flow en wat juist stagnatie veroorzaakt.

In de manier waarop ik werk en aanraak, combineer ik mijn natuurlijke intuïtie en mijn kennis. Ik heb de 4-jarige opleiding tot Iokai Shiatsu Therapeut gevolgd, gecombineerd met een 2-jarig programma van Westers Medische Basiskennis. Ik ben opgegroeid in deze westerse samenleving en hier aan de universiteit opgeleid. Door deze achtergrond ken ik zowel de westerse perspectieven, als oosterse op het leven. Met het werk dat ik doe, is het mijn visie om een brug te openen tussen deze meer oosterse visie op het leven en de westerse maatschappij.

Sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd over oosterse filosofie en de werking van het menselijk lichaam. Het begon met het beoefenen van vechtsport, voornamelijk Wing Chun Kung Fu, voor vele jaren, waarbij ik het lichaam leerde kennen als een expressie van kunst en toegangspoort tot verbinding met de kern van het leven.Later verdiepte ik mijn beoefening met verschillende stijlen van yoga en meditatie. Vooral de woorden en meditaties van Osho hebben een sterk effect gehad op mijn eigen groei en ontwikkeling. In zijn meditaties heb ik het diepere therapeutisch effect ontdekt van meditatie via het lichaam.

Uit mijn eigen ervaring en het werken met veel verschillende mensen, weet ik goed hoe het is om weerstand in het leven tegen te komen, hoe het is om om te gaan met ziekte en jezelf op diepere lagen te leren kennen. Deze ervaringen zijn allemaal geïntegreerd in de manier waarop ik tegenwoordig werk als Shiatsu-therapeut.Shiatsu gaat voor mij om een ruimte openen waarin je vanuit het hoofd, weer kunt zakken naar het hart en zo naar je midden, de kern. Vanuit een stabiel centrum, geworteld in hara, kunnen we leven vanuit een open hart en met een heldere en kalme geest, alles van het leven omhelzen zoals het simpelweg is.